All Rights Reserved.
HOME   |   NEWS    |   Paintings   |   Photography    |    Writing    |    Video    |    Meet VENUS    |    Opinions    |     Awards    |    Links    |   Contact
Venera Lokaj-Smit
SHKRIME
by VENUS
POEZI & TREGIME
Filozofia e te Shkruarit
© by VENUSTe shkruash eshte Ndjenje e Mrekullueshme !

Une, nganjehere, kerkoj nga Muzat, qe kendojne per Dashurine dhe boten e Lirise,

Kur flej, kur jam zgjuar, kur pikturoj, kur shkruaj,

Te rrine prane meje qe une te rrefej kete ndjenje te mrekullueshme pasioni

Qe kam per Natyren Njerzore dhe Boten qe na rrethon.

Dhe pa ndonje Lady Hestia Evans maskim, Une, Venera, enderren time sot e jetoj

Diku nga SHBA, shkruaj dhe pikturoj.


E dua vargun e Lire ne poezi, nganjehere me pelqen te perdor rime

Dhe Dialogun preferoj ne tregim shkrim.

Edhe pse me pelqen kjo qe bej dhe kaloj ore te panumerta, dite, jave dhe muaj

Per ti dhene jete nje tregimi ne pelhure ose flete,

Mbeshtes thenjen e Da Vincit:

'S'ka zoterim me te vogel e as me te madh se zoterimi i vetvetes !'
* * * * *