All Rights Reserved.
HOME   |   NEWS    |   Paintings   |   Photography    |    Writing    |    Video    |    Meet VENUS    |    Opinions    |     Awards    |    Links    |   Contact
PROFILI
HATMONE LOKAJ
Dizajnere/Rrobaqepese
"Hijeshia e nenes sime"
vaj ne pelhure
by VENUS
Venera Lokaj-Smit
Dizajnere dhe Rrobaqepese Kosovare e fustanave solemn
* * * * *
Hatmone Lokaj eshte nene e shtate femijeve,
bashkeshortja e artistit akademik Nimon Lokaj,
dizajnere dhe rrobaqepese e fustanave solemn.


Ajo i lindi dhe i rriti shtate femij te bukur dhe njekohesisht
ka punuar nga shtepia gjithashtu, gjate tere jetes se saj.
Me vite te tera ajo dizajnoi dhe krijoi fustana mbremjeje per
femrat Kosovare qe jetonin brenda Kosove dhe jashte saj.

Hatmone Lokaj eshte nena ime magjike.

Ajo gjithmone ka qene dhe eshte inspirim per mua dhe
kete portret te saj une pikturova gjersa jetoja ne Evrope -
Decan, Kosove ne vitin 1994 - vaj ne pelhure.

Cofte duke rritur femije, punuar apo takuar me artiste tjere
dhe miq, hijeshia e Hatmone Lokaj, ngrohtesia, miresjellja
dhe buzeqeshja e saj shkelqen nga brendesi.

Gjate jetes, kur premtonte koha, ajo i bashkohej babit tim
ne studion e tij te artit dhe pikturonte gjithashtu.
Edhe sot poaq kreative, inteligjente dhe pasionuese ne
cdo veprimtari te saj, ajo e do natyren dhe lulet, por mbi
te gjitha, ajo i do femijet e saj, bashkeshortin dhe familjen!

Nje virtyt ky qe une mesova ta admiroj, dhe sot edhe
e praktikoj ne jeten time.